QHSE Recruitment

088-1663005

IVM biedt ondersteuning bij handhaven RIVM richtlijnen

IVM biedt ondersteuning bij handhaven RIVM richtlijnen

Geplaatst op 26 maart 2020
Categorie: Corona, QHSE, Wet en regelgeving

Update 29 september 2020: 

Vanaf dinsdag 29 september 18:00 zijn nieuwe aangescherpte maatregelen van kracht in heel het land. Deze maatregelen maken het nog belangrijker dat werkgevers ervoor zorgen dat hun personeel veilig conform de regels kan werken. Als in een werksituatie een besmetting plaats vindt, kan de betreffende locatie 14 dagen worden gesloten.

De afgelopen maanden hebben wij verschillende klanten ondersteund bij het handhaven van de maatregelen om het coronavirus terug te dringen en zolang het nodig is, blijven wij deze dienst aanbieden.  Neem voor vragen contact op met onze relatiemanagers Tonny Mug (06-23 22 29 98) en Jan Sok (06-46 43 17 67).

Oorspronkelijk bericht 26 maart 2020:

Voor sommige bedrijven is de deur sluiten geen optie. Werknemers in vitale processen als zorg, energie, gas en de (petro)chemie moeten onder uitdagende omstandigheden hun werk doen. Wij bieden naast onze standaard veiligheidsondersteuning, ook ondersteuning aan op het uitvoeren en handhaven van overheidsbeleid om het coronavirus in te dammen.

Aanvullende maatregelen van de overheid

Onze veiligheidsprofessionals zien er op toe dat er veilig wordt gewerkt tijdens complexe projecten. Zij zijn op de hoogte van veiligheidswetgeving en weten hoe ze mensen op positieve wijze aan moeten spreken op hun gedrag. Zo kunnen wij waarborgen dat er op projecten waar wij werken, veilig gewerkt wordt. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus, denken zij ook mee over het correct toepassen van de aangescherpte maatregelen van de overheid

  • Anderhalve meter afstand houden;
  • Zieke mensen moeten thuis blijven;
  • Bijeenkomsten van minder dan 100 personen zijn alleen toegestaan als het nodig is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden.

Voorbeeld uit de praktijk

De Reststoffen Energie Centrale (REC) van Omrin in Harlingen is aangemerkt als kritiek bedrijf en blijft open. Zij zetten afval om in duurzame energie en leveren warmte aan bedrijven in de omgeving. Het werk gaat daar door, maar wel met aanpassingen om aan de nieuwe wetgeving te voldoen. 

Aankomend weekend gaat er een onderhoudsstop van start, en deze moet veilig uitgevoerd worden. Naast onze reguliere safety supervisors en brandwachten die de veiligheid bewaken tijdens zulke stops, heeft Omrin om extra ondersteuning gevraagd. 

Cor Jonkman, KAVM-adviseur bij Omrin: “Met deze extra inzet doen we alles er aan om onze medewerkers en contractormedewerkers zo optimaal mogelijk te beschermen.”

Zo kunnen de medewerkers van Omrin zich focussen op het succesvol uitvoeren van de stop, en borgen onze safety supervisors dat het werk door iedereen veilig gedaan kan worden. 

Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen?

Heef u behoefte aan brandwachten, mangatwachten, safety supervisors of andere veiligheidsprofessionals die u kunnen helpen met het implementeren van de richtlijnen van het RIVM?

Wilt u weten hoe u uw kritieke bedrijfsprocessen op een veilige manier kunt laten draaien?

Heeft u behoefte aan crowdmanagement, deurbeleid, een triagetent of andere corona-ondersteuning?

Wij denken graag met u mee. Neem voor vragen contact met ons op via 088 - 166 3000

Terug