QHSE Recruitment

088-1663005

IVM leidt samen met UWV mensen op tot Industrieel Brandwacht

IVM leidt samen met UWV mensen op tot Industrieel Brandwacht

Geplaatst op 16 mei 2019

In samenwerking met het UWV Emmen heeft het Instituut voor Veiligheid & Milieu (IVM) vier mensen omgeschoold tot Industrieel Brandwacht. Op 9 mei 2019 kregen zij op ChemiePark Delfzijl van Manager Detachering / QHSE Recruitment Herbert van Larsdonk hun certificaat uitgereikt.

Wilma Louissen, HR Manager IVM: “wij zijn altijd op zoek naar nieuw veiligheidspersoneel. In samenwerking met het UWV hebben wij een groep kandidaten gevonden die we intern hebben opgeleid. Niemand uit de groep had een achtergrond in de veiligheidsbranche, dus de omscholing was intensief. Veel van de deelnemers waren al wat ouder, een beroepsgroep waar sommige werkgevers huiverig voor zijn. Onze ervaring is echter heel positief. Het zijn allemaal ambitieuze mensen en ze bewijzen dat je na je 50e nog prima een nieuw vak kunt leren. Twee van de deelnemers zijn inmiddels bij ons in dienst en de andere twee staan bij ons op de payroll. We zijn enorm blij dat we deze vier mensen aan ons hebben kunnen binden.”

Brandwacht10.jpg

De deelnemers hebben als trainee meegelopen op de verschillende locaties waar IVM veiligheidspersoneel detacheert. Hierdoor hebben ze naast de theorie direct in de praktijk kunnen ervaren wat hun nieuwe beroep inhoudt. Een effectieve, maar ook intensieve manier van omscholing.

Herbert van Larsdonk, Manager Detachering / QHSE Recruitment IVM: “Ik ben enorm trots op deze vier mannen. Geen van hen had een achtergrond als industrieel brandwacht, dus het is heel mooi om te zien dat zij nu vakvolwassen zijn en zelfstandig werken als veiligheidsprofessionals. Ook is het bijzonder om te zien dat ze nu werken bij opdrachtgevers waar ze als trainee zijn begonnen.”

Om deze trots kenbaar te maken, werden op 9 mei de vier brandwachten, Gert de Lange, Harry Rutgers, Jelle Mulder en Harry de Jong op hun werkplek in Delfzijl verrast door Herbert, Wilma en Safety Supervisor Peter van Mourik met hun officiële certificaten Industrieel Brandwacht, bloemen en een flink stuk welverdiende IVM-taart.

Brandwacht3.jpg

Jelle Mulder, Industrieel Brandwacht IVM; “Ik heb jarenlang met veel succes en plezier als winkelier en accountmanager gewerkt. Toen ik thuis kwam te zitten, wilde ik dolgraag snel weer aan de slag. In mijn oude beroep kon ik niets vinden, dus toen ik van een kennis hoorde over dit project bij IVM, heb ik ze zelf benaderd. En zo begon ik op mijn 57e als Airmover bij IVM. Inmiddels heb ik me verder doorontwikkeld en ben ik in het bezit van verschillende certificaten, waaronder Industrieel Brandwacht, VCA, Mangatwacht en Gasmeten. Mijn ontwikkeling hier is nog niet klaar, iedere opleiding die relevant is om mijn werk nog beter te kunnen doen, grijp ik aan. Ik sta open voor alles en dat wordt bij IVM erg gewaardeerd.”

Brandwacht4.jpg

Wilt u meer weten over dit bijzondere project of onze mannen inhuren? Bel ons op 088 – 166 3000 of stuur een e-mail.

 

Terug