QHSE Recruitment

088-1663005

Vijf korte impressies van het NVVK congres

Vijf korte impressies van het NVVK congres

Geplaatst op 24 april 2017

Eind maart vond het tweejaarlijkse NVVK Veiligheidscongres plaats, een evenement voor en door veiligheidskundigen. Een mooie gelegenheid om via onze stand QHSE recruitment met het publiek te delen, de nieuwe dienstverlening van IVM die QHSE professionals zoekt en levert.

Herbert van Larsdonk (Manager QHSE Recruitment) en Jan Sok (Relatiemanager QHSE) bemanden de stand en maakten zelf ook een rondje over de congresvloer. Dit leverde leuke gesprekken en goede contacten op met kandidaten en opdrachtgevers. Wat viel hun verder op? Vijf korte impressies: 

  1. Wanneer mensen een probleem hebben op veiligheidsgebied, zoeken ze naar een oplossing voor dit probleem in plaats van een kant-en-klaar product. De boodschap ‘Ik heb een product dat doet dit en hier voor kun je het gebruiken’ wordt steeds minder gewaardeerd. Klanten willen graag dat je met ze meedenkt en een oplossing op maat biedt. IVM gaat bij iedere aanvraag in gesprek met de klant om de vraag achter de vraag te achterhalen. Een klant vraagt bijvoorbeeld om inzet van een veiligheidsmedewerker, maar misschien ligt de oplossing voor zijn vraagstuk wel in een andere hoek.



  2. Veiligheidskundigen willen graag kennis delen. In de workshops was hiervoor genoeg ruimte. Dat werd door de deelnemers als goed en plezierig ervaren. Wat nu al goed is om te weten is dat IVM voor het volgende congres in 2019 een workshop over veiligheid organiseert!

  3. Aanwezig zijn op het congres heeft echt een meerwaarde voor bedrijven en deelnemers. IVM heeft op de stand kunnen laten zien dat de nieuwe dienstverlening QHSE Recruitment interessant is voor veiligheidskundigen. Een aantal kandidaten die op zoek waren naar werk, hebben zich bij de stand ingeschreven. Ook werkgevers meldden zich, zoals het bedrijf dat op zoek was naar een MVK ér. De flyers met extra informatie werden erg op prijs gesteld.

  4. De thema’s van de beurs sluiten goed aan bij de IVM filosofie. Bewustzijn van veiligheid en je gedrag hier op aanpassen is een onderwerp dat je altijd in onze trainingen en adviezen terug vindt. Met alleen de regeltjes volgen ben je er nog niet.

  5. De NVVK is een echt netwerkcongres. Dit was duidelijk te merken aan de gesprekken die Jan en Herbert bij de stand voerden. Verschillende mensen die aan de workshops deelnamen of ons op de stand kwamen opzoeken, waren bekend bij Jan of een van de collega’s en maakten van de gelegenheid gebruik om even bij te praten.

Kortom: het NVVK congres was wederom een succes!

Terug