QHSE Recruitment

088-1663005

Zo maakt IVM de ideale match tussen kandidaat en opdrachtgever

Zo maakt IVM de ideale match tussen kandidaat en opdrachtgever

Geplaatst op 30 maart 2021

pexels-gustavo-fring-4254171.jpg

IVM levert vast en tijdelijk veiligheidspersoneel voor opdrachtgevers in het hele land. Van brandwacht tot hogere veiligheidskundige en van onderhoudsstop tot langdurig project. Onze QHSE recruiters houden zich bezig met het invullen van capaciteitsverzoeken en vragen naar specifieke kennis van onze opdrachtgevers in het QHSE werkveld. Maar hoe zorgen zij voor de ideale match tussen kandidaat en opdrachtgever?

Investeren in persoonlijk contact

Als we een aanvraag binnen krijgen, kijken we eerst wie er qua opleiding, ervaring en certificering voldoet aan de eisen van de opdrachtgever. Daarna kijken welke persoon het beste binnen het project past. Is de veiligheidskundige goed in kortlopende projecten op locatie onder tijdsdruk? Of komt hij of zij beter tot zijn recht in een langdurig project waarbij beleidsvraagstukken onder de loep worden genomen?

Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om te investeren in persoonlijk contact. Daarom onderhouden onze relatiemanagers en recruiters geregeld contact met de veiligheidskundigen in onze pool. We houden graag een vinger aan de pols, ook als we mensen niet direct in kunnen zetten. Juist doordat we weten wat er speelt in hun leven, wat hun kwaliteiten en valkuilen zijn, kunnen we ze voorstellen aan opdrachtgevers waarvan we weten dat ze zich daar op hun plek zullen voelen.

Niet alleen hebben we langdurige relaties met onze veiligheidskundigen, we willen ook onze opdrachtgevers goed leren kennen. Wat is de bedrijfscultuur? Wat voor personen sluiten goed aan bij het bestaande team? Gaat het om complexe risico’s waarbij een bepaalde ervaring nodig is?

Keer op keer bewijst dat deze investeringen in duurzame relaties de moeite waard is. Door bij het matchen te letten op kennis, kunde én karakter, worden onze voorgestelde kandidaten haast altijd naar volle tevredenheid ingezet bij onze opdrachtgevers.

Doorlopend uitbreiden van de pool

Beeldmerk.pngIVM is al sinds 1988 actief in arbeidsveiligheid en heeft daardoor een groot en duurzaam landelijk netwerk opgebouwd. Toch kan het voorkomen dat we een verzoek binnen krijgen van een opdrachtgever, waarvoor we niet direct een passende kandidaat hebben. Daarom werken we doorlopend aan het uitbreiden van onze pool en het gericht zoeken naar kandidaten met specifieke skills of ervaring.

Hiervoor maken we onder andere gebruik van onze eigen medewerkers, onze uitgebreide flexpool, LinkedIn, mond-tot-mond reclame, en het benaderen van veiligheidskundigen waar we goede verhalen over hebben gehoord. Juist omdat het veiligheidskundigen-wereldje niet enorm groot is, komt het ook vaak voor dat kandidaten zich zelf bij ons aanmelden. IVM zit immers in alle branches, van gas en olie tot zorg en onderwijs, waardoor veel veiligheidskundigen ons van naam kennen.

Investeren in kennis

Omdat IVM naast veiligheidspersoneel ook veiligheidstrainingen verzorgt, kunnen onze mensen zich makkelijk bijscholen en hun certificaten actueel houden. Daarnaast organiseren we toolboxen, QHSE dagen en ondersteunen we persoonsgecertificeerde veiligheidskundigen bij hun verplichte nascholing.

Meer weten?

Wil je als veiligheidskundige bij ons aan de slag? Of wil je een van onze veiligheidskundigen op jouw QHSE afdeling inzetten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Terug